Par sadarbības projekta “Ceļā uz pašpietiekamu teritoriju” aktivitātēm Augšdaugavas novadā
Biedrība “Aizkraukles rajona partnerība”, sadarbojoties ar partneriem – biedrību “Bauskas rajona lauku partnerība”, partnerību “Kaimiņi” un Preiļu-Līvānu novadu partnerību “Kūpā”, īsteno sadarbības projektu “Ceļā uz pašpietiekamu teritoriju”, projekta numurs: 23-00-A019.332-000009. Projekta mērķis ir izzināt, kādi ir pieejamie teritorijas pārtikas resursi, attīstīt īsās piegāžu ķēdes, kā arī uzlabot iesaistīto pušu sadarbību.
Lai veicinātu īso piegāžu ķēžu attīstību, projekta ietvaros, 17. maijā, pasākumā “Muzeju nakts. Augšdaugava. Slutišķi” notika vietējo uzņēmēju un mājražotāju ražotās produkcijas degustācijas “Garšīgi Daugavas lokos”. Kā izejmateriāli ēdieniem tiek izmantoti vietējie produkti. Pasākuma apmeklētajiem bija iespēja iepazīt mājas siera gatavošanas tradīcijas un izbaudīt sieru no Kalupes. Īpašu atzinību no pasākuma apmeklētajiem guva jaunā mājražotāja Dace Ivanova jeb “Daces maize”, kas piedāvāja izbaudīt mājās ceptu ierauga saldskābo maizi ar sēklām. Ar nemainīgi augstu kvalitāti un lieliskām garšu kombinācijām pārsteidza šefpavārs Ēriks Aleksejevs jeb “Šefa uzkodas”, apmeklētajiem piedāvājot sulīgas zivju kotletes un uz ugunskura vārītu zivju soļanku. Pasākumā viesojās arī biedrības “Aizkraukles rajona partnerība” teritorijas mājražotājs Jānis Bērziņš, kurš piedāvāja kūpinātas zivis.
Visi interesenti tiek aicināti uz projekta “Ceļā uz pašpietiekamu teritoriju” noslēguma pasākumu 17. jūnijā, Vēstures un mākslas muzejs “Kalna Ziedi”, Aizkrauklē. 12.00 notiks projekta noslēguma seminārs, bet 15.00 – vietējo produktu lietošanas uzturā veicināšanas pasākums.