Sēņu un citu meža velšu kulinārija. Medījuma pagatavošana

Publicēts : 02.decembris.2021

Aicinām, pieteikties meistarklasei “Sēņu un citu meža velšu kulinārija. Medījuma pagatavošana.”, kas norisināsies 8.decembrī “Skrindu dzimtas muzejā”, Vaboles pagastā, Augšdaugavas novadā!

Meistarklasi vadīs šefpavārs Haralds Saušs.

Konkursa „Pavārzelis 2013.” Zelta medaļas ieguvējs. Konkursa „EuroSkill” ekselences medaļas ieguvējs. Konkursa „WorldSkills”, kas notika Brazīlijā, ekselences medaļas ieguvējs. Starptautiskā Eiropas mēroga pavāru konkursa „Oliver Roelinger Prize” 1. vietas ieguvējs. Haralds Saušs sen ir pārkāpis Latvijā organizēto pavāru konkursu slieksni un izmēģina spēkus arvien „tālāk un augstāk”. Viņam izdodas.

Strādājis restorānā „Kaļķu vārti” pie Raimonda Zommera. Darbs bija lieliska mācībstunda. Strādāja restorānā–kafejnīcā „Rocket Bean Roastery” pie Atūra Taškāna. Arī daudz mācījās un iemācījās. Atgriezās pie Raimonda jaunajā restorānā „ENTRESOL”. Pēc tam cītīgi darbojās kā konsultants Daugavpilī viesnīcās „Park Hotel Latgola” restorānā „Plaza”, kur izstrādāja jaunu ēdienkarti un ieviesa mūsdienu pavārmākslas modernismu virtuvē, interjerā, viesu apkalpošanā. Bet pamats pavāra zināšanām ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā apgūtā ēdināšanas pakalpojumu specialitāte un turpinājums augstskolā.

Haralds vada seminārus gan pavāriem – profesionāļiem, gan profesionālo mācību iestāžu audzēkņiem. Viņam piemīt īpašs talants „aizraut” klausītājus – īsts aktieris! Paraugs – topošajiem pavāriem.

Dalība meistarklasē – BEZMAKSAS! Vietu skaits ierobežots.

Pieteikšanās līdz 6.decembrim zvanot 29184640 vai rakstot ziņu e-pastā: inga.krekele@gmail.com 

Darbnīca norisinās ZAĻAJĀ DROŠĪBAS LĪMENĪ. Dalība darbnīcā tikai ar sadarbspējīgu COVID-19 sertifikātu (vakcinēts vai COVID-19 pārslimojis). 

Aktivitāte norisinās starptautiskā sadarbības projekta “Sēņu ceļš” nr.  Nr.18-00-A019.333-000014 ietvaros.