“Rīcības: ko, kurš, kad, cik, no kurienes un kāda kvalitāte?”

Publicēts : 24.marts.2021

 Aicinām piedalīties seminārā- fokusgrupu diskusijā, kuras laikā katram dalībniekam ir iespēja paust savu viedokli par semināra laikā izvirzītajiem jautājumiem.

Mērķis: šis seminārs – fokusgrupu diskusija uzdos jautājumus par tūrisma uzņēmumu attīstībai nepieciešamajām rīcībām Latgales reģionā. No semināra dalībniekiem tiek sagaidīta aktīva un konstruktīva līdzdalība ar idejām un priekšlikumiem, kā šīs rīcības nākamajos 7 gados īstenot, lai Latgales tūrisma uzņēmumi būtu stabili tirgū un viņu piedāvātie pakalpojumi būtu pieprasīti. Katrai izvirzītajai rīcībai ir jāapzina atbildīgais, laika periods, kurā rīcība ir īstenojama, finanšu avots un aptuvenais apjoms.

Mērķauditorija: lai sasniegtu šī semināra-fokusgrupas mērķi, šajā reizē aicinām piedalīties pirmajā daļā – Tūrisma informācijas centru un punktu vadītājus, darbiniekus, bet otrajā daļā tūrisma uzņēmējus vai tos, kuri plāno uzsākt tūrisma uzņēmējdarbību. Aicinām dalībniekus pārdomāt kādas darbības savā novadā, uzņēmumā vai jaunveidojamā uzņēmumā nākamajos 7 gados es gribētu īstenot un kāds atbalsts būtu nepieciešams no Eiropas Savienības finansētajām programmām, valsts, pašvaldības!  Dalībnieku skaits ir ierobežots katrā darba sesijā līdz 15 dalībniekiem!

Ko uzņēmējs/ dalībnieks iegūs: dalībniekam ir iespēja izteikt viedokli un ieteikumus par stratēģiskiem rīcības plāna virzieniem tūrisma un atpūtas uzņēmējdarbības attīstībai Latgalē, kas projekta noslēgumā tiks apstiprināts kā stratēģisks dokuments, kurš būs saistošs nākamos 7 gadus. Iegūt  praktiskas zināšanas un ieteikumus par pakalpojuma kvalitātes jautājumiem. 

Fokugrupu vada: Vidzemes Augstskolas speciālisti: Agita Līviņa un Iveta Druva – Druvaskalne.

Norises laiki: Zoom tiešsaistē 29.03.2021 

Saite tiks nosūtīta uz dalībnieka e-pastu pēc reģistrācijas.

Moderators: Sandra Igaune, tālr.:29122990, e-pasts: latgales.uznemejs@gmail.com

  • No 9:30- 12:00 Tūrisma informācijas centru un punkti vadītāji, speciālisti; 
  • No 12:30-15:00, tūrisma nozares uzņēmēji

Semināra darba kārtība

I daļa

9:30 – 10:00 Dalībnieku  (Tūrisma informācijas centru un punktu vadītāji, speciālisti) pieslēgšanās Zoom semināram – fokusgrupai.

10:00-12:00 Kā šīs rīcības īstenot?

  • Prioritāri attīstāmās tematiskās tūrisma pakalpojumu/produktu grupas Latgales reģionā. 
  • Īpaši attīstāmie segmenti. 
  • Sekmīgai tūrisma pakalpojumu attīstībai nepieciešamie pasākumi. 
  • Produktu kvalitātes noturība. 
  • Tūrisma infrastruktūras pilnveidošana (labiekārtotu atpūtas vietu, peldvietu izveide un uzturēšana, jaunu ainavisku skatu punktu izveide, velo un kājāmgājēju maršrutu izveide, tūristu plūsmu uzskaite ārpustelpu aktivitātēs, tūristu mītņu un ēdināšanas vietu pilnveide u.c.).
  • Latgales reģiona tūrisma nozares pārvaldes un organizatoriskās struktūras pilnveide (nodrošināt ātru, efektīgu komunikāciju un informācijas apmaiņu starp visiem tūrisma nozarē iesaistītajiem pakalpojumu sniedzējiem u.tml.).
  • Sadarbība un atbalsts visos līmeņos (t.sk. pārrobežu) un formās (klasteri, tīklojumi) un pārdošana (sekmīga galamērķu pārvaldība, vienotas pārdošanas platformas izveide un uzturēšana reģionā, atbalsts projektu u.c. veida finanšu investīciju piesaistei u.c.).

II daļa

12:30-13:00 Dalībnieku  (tūrisma uzņēmēju) pieslēgšanās Zoom semināram – fokusgrupai.

13:00-15:00

  • Kā īstenot šīs rīcības tūrisma nozares atbalsta jomā? 
  • Prioritāri attīstāmās tematiskās tūrisma pakalpojumu/produktu grupas Latgales reģionā. 
  • Īpaši attīstāmie segmenti
  • Iedvesmošanās jaunu produktu radīšanai- tehnoloģijas, pieredze. 
  • Ilgtspējīga tūrisma attīstības apmācību īstenošana uzņēmumiem. 
  • Tūrisma nozares digitalizācija (produktos, prasmēs, mārketingā, komunikācijā, kartogrāfijā).Sadarbība un atbalsts visos līmeņos (t.sk. pārrobežu) un formās (klasteri, tīklojumi) un pārdošana (sekmīga galamērķu pārvaldība, vienotas pārdošanas platformas izveide un uzturēšana reģionā, atbalsts projektu u.c. veida finanšu investīciju piesaistei u.c.).

Lai piedalītos seminārā- fokusgrupā, pieteikšanās obligāta. Pieteikšanās, aizpildot pieteikuma anketu.  

1.grupa: https://tinyurl.com/14gw0s14 
2.grupa: https://tinyurl.com/2ccs47u9 
  • Seminārs – fokusgrupa ir bez maksas.

Vairāk informācijas savā partnerībā: