Seminārs uzņēmējiem “Projektu pieteikumu izstrāde un iesniegšana digitālajā vidē” (dalībniekiem ar priekšzināšanām)”

Publicēts : 20.janvāris.2021

Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.—2020. gadam pasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros projekts “Tūristam draudzīgs Latgales uzņēmējs digitalizācijas laikmetā”, Projekta Nr. 19-00-A019.332-000007

Aktivitāte “Semināru cikls II”

Seminārs uzņēmējiem

“Projektu pieteikumu izstrāde un iesniegšana digitālajā vidē”

(dalībniekiem ar priekšzināšanām)”

Mērķis: Nākošajā 7 gadu plānošanas periodā (2021.- 2027.) uzņēmējiem Latvijā būs pieejams ievērojams finansiālais atbalsts (gan grantu veidā, gan aizdevumu veidā) savu biznesa ideju attīstībai. Taču jebkura atbalsta piesaisti nepieciešams pamatot un aprakstīt finansētājam saprotamā valodā un atbilstošā formā. Tāpēc ir būtiski jau laicīgi tam gatavoties: definēt un aprakstīt savas biznesa projektu idejas, sastādīt darāmo darbu un nepieciešamo finanšu plānus, lai sekmīgi izmantotu pieejamās projektu atbalsta iespējas. Šī semināra mērķis ir sniegt praktiskus ieteikumus, informāciju un piemērus projektu izstrādē un projektu pieteikumu anketu aizpildīšanā, lai veicinātu uzņēmēju spējas pašiem izstrādāt un aprakstīt savas projektu idejas augstākā kvalitātē (jebkurā uzņēmējdarbības jomā).

Mērķauditorija: Latgales reģiona uzņēmēji, īpaši amatnieki, tūrisma uzņēmēji, kā arī uzņēmēji, kuri vēlas uzsākt darbību tūrisma un atpūtas biznesā. Vienā grupā maksimāli 20 dalībnieki.

Ko uzņēmējs iegūs: dziļāku izpratni un praktiskas prasmes projektu plānošanā un projekta pieteikumu anketu pildīšanā, projekta darbību loģiskā strukturēšanā un aprakstīšanā, reāli pārbaudāmu rezultātu noteikšanā, obligātās “projekta inovācijas/jauninājuma” atrašanā, informāciju par iespējamiem projektu pieteikumu pielikumiem (būvprojekts, tirgus izpēte, cenu aptaujas dokumentācija) un to sagatavošanas gaitu. Dalībnieki aicināti izvēlēties kādu konkrētu savu biznesa projekta vai vēlamā uzlabojuma ideju, ko semināra ietvaros detalizēti izstrādāt tālāk, daļēji jau aizpildot projekta pieteikuma veidlapu (uz LEADER programmas projektu veidlapas piemēra), jo vismaz 30% no semināra būs praktiskais darbs.

Norises vieta, lektore: 

  • Zoom tiešsaistē 02.2021. saite tiks nosūtīta uz dalībnieka e-pastu pēc reģistrācijas
  • Zoom tiešsaistē 02.2021. saite tiks nosūtīta uz dalībnieka e-pastu pēc reģistrācijas
  • Kopā ar pieslēgšanās saiti dalībnieki e-pastā saņems arī darba materiālu –  esošo LEADER programmas projektu veidlapu, lai iepazītos ar to pirms semināra un varētu pilnvērtīgāk darboties seminārā)
  • Moderatore Sandra Igaune: t. 29122990, uznemejs@gmail.com

Semināra darba kārtība ir šeit: Seminara_darba_kartiba
Pieteikšanās, aizpildot pieteikuma anketu: Lai piedalītos seminārā, pieteikšanās obligāta.

03.02.2021. pieteikšanās saite: https://tinyurl.com/yyk4gtux

05.02.2021. pieteikšanās saite: https://tinyurl.com/y3pvxp5b

Seminārs ir bez maksas.

Semināra laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos. Datu apstrādei, kas tiks izmantoti pasākuma organizatoriskām vajadzībām.

Vairāk informācijas savā partnerībā:

  • Ludzas rajona partnerība – koordinatore Sandra Palma, ludzaspartneriba@inbox.lv;
  • Rēzeknes rajona kopienu partnerība – izpilddirektore Ineta Elksne, elksne@rezeknespartneriba.lv
  • Preiļu rajona partnerība – valdes locekle Valija Vaivode, preilupartneriba@inbox.lv;
  • Ziemeļlatgales partnerība – stratēģijas administratīvā vadītāja Ieva Leišavniece, leisavniece@yandex.com;
  • Krāslavas rajona partnerība – koordinatore Zane Ločmele, kraslavaspartneriba@inbox.lv
  • Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība „Kaimiņi” – koordinatore Inga Krekele, inga.krekele@gmail.com

Projekta mērķis: Veicināt uzņēmējdarbības attīstību Latgalē, izmantojot e-vides piedāvātās iespējas un apmācot uzņēmējus darbam ar tūristiem. Projekta realizācija ir iespēja sekmēt uzņēmējdarbības attīstību, tas ir ilgtermiņa ieguldījums Latgales reģiona uzņēmējdarbībā. Plānots, ka projekta rezultāts – Latgales reģiona uzņēmējdarbības attīstības stratēģija – būs viens no pamatiem, ko vietējās rīcību grupas iekļaus savās Sabiedrības virzīta vietējās attīstības stratēģijās, tādējādi paredzot aktivitātes uzņēmējdarbības attīstībai jaunajā plānošanas periodā.  Projekta ietveros plānots organizēt apmācību ciklus – semināru ciklus visās sešās Latgales reģiona vietējās rīcību grupās, aptverot 19 novadu teritorijas (Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu un Zilupes).