Pieredzes apmaiņa Gulbenes novadā

No 22. līdz 23. novembrim biedrības ”Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi” pārstāvji piedalījās informācijas un pieredzes apmaiņas pasākumā projektu ideju ģenerēšanai, sadarbības veicināšanai LEADER projektu ieguldījums mazās uzņēmējdarbības, sabiedrības aktivizēšanā un teritorijas attīstībā Gulbenes novadā.

Pasākumā tika iekļauta divu dienu informācijas un pieredzes apmaiņa ar Gulbenes novadā esošajiem mājražotājiem un uzņēmējiem, kā arī Gulbenes novada aktīvākajām sabiedriskajām organizācijām: SIA “Libeks un Sprudzāns” (ābolu un apiņu sidra un sulu ražošana), SIA “Pakalnieši” (siera ražošana mājas apstākļos- izaicinājumi un attīstības iespējas), Gulbenes evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzes un biedrības “Krustalīces mantojums”, Stāmerienas pils, SIA “Sonāte” (atpūtas komplekss, ēdināšanas pakalpojumi), Litenes centra apskate, SIA “Pededzes” (tūrisma un mājražošanas attīstība SIA „Pededzes”), Ingunas Ozolas ražošanas uzņēmums mājas apstākļos “Ozoli” (maizes cepšana), biedrība “Sporta klubs “Lejasciems”, SIA “Arbotlat” (arborista pakalpojumu nodrošināšana), Rankas pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma centrs,  SIA “Vecpāpani” (ābolu , bumbieru, burkānu, biešu čipsu izgatavošana un vīna ražošana mājas apstākļos).

Kā atzina pieredzes apmaiņas dalībnieki, pasākums bija vērtīgs un noderīgs turpmākai sadarbībai, kopā pavadītais laiks sekmēja savstarpējo kontaktu veidošanos un kopīgas idejas.