Īstenots sabiedriskā labuma projekts “Jēzus Sirds dārza izveide Līksnā”

BDR “Līksnas draudzes biedrība” īstenoja projektu “Jēzus Sirds dārza izveide Līksnā”. Proejkta Nr.22-03-AL28-A019.2201-000006.

Rūpējoties par  Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu  baznīcas vides pievilcību, draudzes locekļu un tūristu iespēju uzturēties  labiekārtotā un estētiskā dabas vidē, tika īstenota  ideja par Jēzus Sirds dārza izveidi. Dārza izbūvi veica IK MKD TRANS.

Projekta ietvaros baznīcai pieguļošā teritorijā tika izveidota sirdsveida ūdens tilpne un tās virsotnē uzstādīts krucifikss. Krusta pakājē  un apkārt ūdens tilpnei ir  sarkano bārbeļu stādījums, kas simbolizē ugunsliesmas, kā tradicionāli tiek attēlota Jēzus Sirds. Gar ūdens tilpni un dārza teritorijā no akmens šķembām ir veidoti pastaigu celiņi ar desmit katedras tipa stendiem un tekstu par desmit Dieva apsolījumiem. Pie katedrām ir sastādītas rozes. Apmeklētāju atpūtas brīžiem ir paredzēti soliņi, bet foto mirkļu iemūžināšanai var izmantot arī tiltiņus.

Dārza izveides darbos piedalījās  draudzes un biedrības locekļi, jo tika organizētas vairākas talkas.   Dārza  uzturēšanā līdzdarbosies biedrība, organizējot talkas un strādājot individuāli, kā arī tiks turpināta jau esošā tradīcija, kad baznīcas un tās teritorijas uzkopšanā iesaistās visa draudzes kopiena.

Projekta kopējās izmaksas ir EUR 49866.84 , publiskais finansējums – EUR 44880.16.