Aicinājums reģistrēties izaugsmes programmā “ASNS”

Publicēts : 01.novembris.2022

Latvijas Pilsoniskā alianse aicina nevalstiskās organizācijas, uzņēmumus, iestādes un profesionāļus reģistrēties dalībai programmā “ASNS” pilsoniskās sabiedrības izaugsmei. Pievienoties programmai aicināts ikviens, kas vēlas veikt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā, veicināt savu sociālo atbildību, dalīties ar saviem resursiem (zināšanām, ekspertīzi, lietām, utt.). Tāpat pieteikties aicinātas NVO, kas meklē kādus resursus un atbalstu ikdienas aktivitāšu īstenošanai.

Šobrīd notiek darbs pie platformas “ASNS” digitālā risinājuma, kurā būs iespējams satikties nevalstiskajām organizācijām, kas ikdienā sniedz ieguldījumu sabiedrības labā, un profesionāļiem, iestādēm un organizācijām, kas vēlas atbalstīt NVO, un kopā soli pa solim strādāt pie sistemātiskām pārmaiņām, labdarības akcijām u.c. sabiedriski nozīmīgām iniciatīvām. Ar digitālās platformas palīdzību programmas dalībnieki varēs izveidot savu profilu, kurā aktualizēt informāciju par atbalsta vajadzībām un/vai atbalsta piedāvājumiem, kā arī atrast savām vēlmēm un iespējām atbilstošu sadarbības partneri. Meklētais atbalsts vai piedāvājumi atbalstīt var izpausties gan kā cilvēkresursi, konsultācijas, pakalpojumi, gan kā materiālas vērtības – mēbeles, tehnika u.c. Plānots, ka platforma uzsāks darbību oktobra beigās, taču jau tagad ikvienam interesentam – biedrībai vai nodibinājumam, uzņēmumam, profesionālim un iestādei ir iespējams kļūt par pirmajiem programmas ASNS dalībniekiem, rādot pozitīvu piemēru un attīstot jauno atbalsta sniegšanas un resursu apmaiņas programmu. Digitālās platformas “ASNS” izstrādes posmā interesenti aicināti pieteikties dalībai programmā, aizpildot reģistrācijas anketu.

Piekrišana dalībai programmā neuzliek pienākumu vai konkrētu apjomu, cik daudz ir jāsniedz atbalsts. Uz dalībnieka pieteikuma iesniegšanas brīdi var nebūt vēl definētas atbalsta vajadzības vai atbalsta piedāvājums. Atbalsta sniegšana notiek uz brīvprātības principa. 

Pielikumā plašāks apraksts par programmu un NVO lomu tajā.

Projekts tiek īstenots ar Zviedrijas Institūta finansējumu, Zviedrijas vēstniecības atbalstu un līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.