Viesītē notiks otrais Sēlijas nevalstisko organizāciju forums

Publicēts : 06.oktobris.2022

14. oktobrī Viesītes kultūras centrā “Sēlija” pulcēsies nevalstisko organizāciju un lauku kopienu līderi otrajā Sēlijas nevalstisko organizāciju forumā. Foruma laikā tiks pasniegtas astoņas jaunas Sēlijas kopienu identitātes zīmes.

Forumu atklās Āris Adlers, starptautiskās attīstības organizācijas “PREPARE”, kas apvieno 20 pilsoniskās sabiedrības sadarbības tīklus no 16 Eiropas valstīm, prezidents. Bet ar priekšlasījumu par lauku un pilsētu NVO sadarbības iespējām uzstāsies Jēkabpils novada pašvaldības referente nevalstisko organizāciju darba jautājumos Agita Pleiko.

Dažādus sadarbības risinājumus foruma dalībnieki centīsies atrast darba grupās. Kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” valdes locekle Santa Šmite teic, ka šajā gadā lauku un pilsētu sinerģijai tika veltīta īpaša uzmanība: “Varas centralizācijas un migrācijas dēļ arvien lielāku lomu pakalpojumu saņemšanā ieņem pilsētas, kas Sēlijā atrodas tālu. Ir būtiski veidot pašpietiekamas kopienas, vienlaikus meklējot risinājumus, kā veiksmīgi izmantot lielo pilsētu iespējas.”

Šī gada laikā kopienu sadarbības tīklam pievienojušās astoņas jaunas kopienas – Ancene, Asare, Jaunjelgava, Lielzalve, Kalkūni, Slate, Sunākste un Šēdere. Veiksmīgi, ka arī šoreiz sadarbības tīkls ģeogrāfiski izplešas, aptverot visu Sēlijas vēsturisko zemi no rietumiem līdz pat Daugavpils pievārtei. Visas jaunās kopienas foruma laikā saņems Sēlijas kopienu identitātes zīmes un īpaši katrai kopienai izstrādātu identitātes paleti.

Forums noslēgsies ar konkursa “Sēlijas sudrabs” apbalvošanas ceremoniju. Pirmajā konkursa gadā saņemti 20 pieteikumi par aktīviem un radošiem Sēlijas cilvēkiem, kas nesavtīgi, un lielākoties arī brīvprātīgi,  strādā savas lauku kopienas labā. Ceremonijā, kura sāksies 15.00, tiks pasniegtas biedrības “Ūdenszīmes” stikla darbnīcā tapušas īpaša dizaina balvas.

Sēlijas nevalstisko organizāciju forumu organizē vadošā Sēlijas salu nevalstiskā organizācija “Ūdenszīmes” projekta “Kopienas izaugsmes katalizators. Empātija” ietvaros. Tā norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Informāciju sagatavoja: Jānis Dzimtais
kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas”
sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists
info@selija.com


FACEBOOK: Sēlijas salas
YOUTUBE: Sēlijas salas
INSTAGRAM: @selijas.salas
#sēlijassalas

I Sēlijas nevalstisko organizāciju foruma PROGRAMMA: