11. septembrī Červonkas baznīcā notiks koncerts „Tēvs. Baznīca. Rainis”

Publicēts : 01.septembris.2022

Septembra otrā nedēļas nogale ir laiks, kad jādodas uz Raiņa dzimteni – Sēliju.  Dzejas dienas par godu mūsu dzejas tēva dzimšanas dienai norisinās visām Latvijā, un Sēlijā jau no sestdienas, 10.septembra, plaši tiks īstenota  akcija “Mājas kafejnīcu” dienas.

Tomēr koncerts “Tēvs. Baznīca. Rainis” ir tā gara maize, tas dvēseles vīns, kas tik ļoti nepieciešams ikvienam cilvēkam. Pirms rudens mūs apskauj. Pirms ietinamies ziemas lielajā tumsā.

Koris “Senais kalns” visiem  kultūras dzīves cienītājiem jau ir pazīstams kā fantastiska muzikāla piedzīvojuma etalons. Červonkas baznīcas aura un akustika arī vēl nekad mūs  nav pievīlusi.  11. septembra koncerts ir veltīts Tēvu dienai, un tā   programmu diriģents Einārs Verro ir izveidojis tieši tādu, kas rada spilgtu vertikāli – Tēvs. Rainis. Debesu tēvs.

Koncertā dzirdēsim:

Mārtiņa Brauna un Raiņa ciklu “Daugava”;
Imanta Kalniņa  “Dziesmu Dzimtenei”;
Raimonda Tigula – “Rīta un vakara dziesmu”, “Atnākšu pie sevis”;
Ulda Stabulnieka – “Barons”;
Ērika Ešenvalda – “Krustiem zvaigznes debesīs”;
Kaspara Zemīša – “Mūsu Tēvs”.

Iespēja dzirdēt  Raiņa un Mārtiņa Brauna ciklu “Daugava” klātienē, izcilu mūziķu izpildījumā  mums nav bieži pieejama.  Katrā ziņā – šis koncerts ir Sēlijas ceļojuma vērts!


Apmeklētājiem tas pieejams par brīvu, jo šis notikums noslēdz ģimenēm veltītu projektu “Sēlijas ģimeņu vasara”. Par ziedojumiem Červonkas baznīcas atjaunošanai gan visi būsim priecīgi.

Ieva Jātniece, „Ūdenszīmju” vadītāja