Vietas sakņu dziedināšana. Muzikāla pastaiga pa Subati ar Latvijas mākslas akadēmijas jaukto kori “Senais kalns”

Publicēts : 15.septembris.2021

Biedrība “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” 25.septembra pēcpusdienā aicina uz Subati – Lietuvas pierobežas mazpilsētu, kurā ebreju iedzīvotāju īpatsvars līdz 1941.gadam ir svārstījies robežās  no 35  līdz 70%, veidojot multinacionālu kultūrvidi un specifisku tradicionālo kultūru, kas ir raksturīga daudzām mazpilsētām Latgalē.

Straujas un masveidīgas ebreju iznīcināšanas rezultātā  Otrā pasaules kara genocīda laikā, no Subates ļoti lielā mērā ir zudis ebreju kultūras mantojums, būtiski samazinot vietas tradicionālās kultūras krāšņumu un daudzveidību. Sarunās ar Subates iedzīvotājiem nonācām pie secinājuma par zudušā ebreju kultūras mantojuma būtisko nozīmi pilsētas tēla un kultūrvides veidošanā.

Aicinām uz muzikālu pastaigu pa Subati kopā ar Latvijas mākslas akadēmijas jaukto kori “Senais kalns”, baudot ebreju mūziku koncertprogrammu “Hava Nagila”.

Pasākuma tehnisko nodrošinājumu atbalsta Augšdaugavas novada kultūras centrs “Vārpa”.

Pasākums tiek īstenots projekta “Vietas sakņu dziedināšana. Subates ebreju kultūras mantojums.” ietvaros, kas tiek īstenots ar Latgales reģiona attīstības aģentūras,  Valsts kultūrkapitāla fonda un A/S Latvijas valsts meži finansiālu atbalstu.

Pasākumā laikā ņemsim vērā epidemioloģisko situāciju valstī un ievērosim pulcēšanās noteikumus.