Aicinām apmeklēt atvērtās bišu saimniecības

Publicēts : 30.augusts.2021

Saldus rajona attīstības biedrība sadarbībā ar partneriem aicina apmeklēt atvērtās bišu saimniecības Saldus, Daugavpils un Preiļu vietējo rīcības grupu teritorijās, kas  Jūs gaidīs  4. septembrī no plkst.10.00 līdz 15.00. Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar vietējām saimniecībām un  nogaršot dažādus kārumus. Uz vietas būs iespēja iegādāties biškopības produktus.

Viesu uzņemšana apaļās stundās – 10.00, 11.00., 12.00., 13.00., 14.00.
Viesošanās saimniecībās – bezmaksas.

Iepazīsimies: Anita Bērziņa, Vienības ielā 33, Druvā, Saldus novads
Pašnodarbināta biteniece, kurai palīdz visa ģimene. Bišu saimes atrodas novietnēs, bet 8 stropi pie mājas Druvā, kur mīt “jaunās” bites. Saimniece izrādīs, izstāstīs, atļaus izgaršot medu. Būs iespēja satikt arī “nereģistrētas” 3 pīles un dziedošus gaiļus. Ir “mazā lauksaimnieka” projekta pieredze.

Iepazīsimies:  Agita Sormule, Medusmāja Celminieki Zirņu pagastā, Saldus novads (pretī Riepu centram A9 šosejas malā)
Strādā kopā ar mammu, kam 35 gadu pieredze, Agitai – 10 gadu pieredze. Bet Agita sāka mammai palīdzēt jau kā bērns, nedomājot, ka pievērsīsies biškopībai vai pārņems pieredzi. Būs stāsts un iespēja pagaršot pavasara, vasaras, rudens medu un bišu maizi. Bet ne ziedputekšņus (tiekoties uzzināsiet, kāpēc nē).  Ir Leader projekta un “mazā lauksaimnieka” projekta pieredze.

Iepazīsimies: Gunta Soma, z/s “Līdumi”, “Līdumi”, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads
Gunta Soma ir pieredzējusi biteniece Augšdaugavas novadā, saimnieko “Līdumos”. Guntas viesmīlīgajā saimniecībā jūs varēsiet ne tikai apskatīt bites un uzzināt kā ar tām labāk sadarboties, bet arī jums būs iespēja baudīt īpašu medu ar ārstniecības augiem. “Līdumu” saimnieka darinātās spēka zīmes no koka neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Iepazīsimies:Edgars Soldāns, z/s “Tūmeņi”, “Atvases”, Prīkuļi, Saunas pag., Preiļu novads
Edgars Soldāns jau 21 gadu saimnieko savā zemnieku saimniecībā “Tūmeņi”. Edgara sirdslieta ir bites, un, sākot no mazumiņa, šodien “Tūmeņos” medu ražīgi vāc 500 bišu saimes. Saimniecībā strādā ar bioloģiskām metodēm ne tikai bišu dravā, bet arī labības tīrumos. “Tūmeņu” saimnieks Edgars vienmēr ir pozitīvs, atvērts un smaidīgs – ar bitēm citādi nevar!

Atvērtās dienas bišu saimniecībās tiek īstenotas ELFLA Latvijas lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekta “Bites-Medus-Cilvēki” ietvaros.

Pieteikšanās atvērtām dienām bišu saimniecībās līdz 03.09.2021., aizpildot pieteikšanās formuhttps://ieej.lv/rvuO8

Ar informāciju var droši dalīties tālāk!
Biedrības mājaslapa: https://srab.lv/atvertas-bisu-saimniecibas-saldus-daugavpils-un-preilu-vrg-teritorijas/
Facebook:https://www.facebook.com/srab.saldus/.