Kempings Daugavas lokos

Apvienojot laivu un plostu nomas 20 gadu ilgo tēva pieredzi ar savu interesi turpināt un paplašināt tūrismu pakalpojumu klāstu, jaunais uzņēmējs Jānis Lociks, SIA Eco Bends vadītājs, īstenoja projektu “Kempinga “Slutišķi” izveide Daugavas lokos  Daugavpils novadā” .

Vēlme uzsākt uzņēmējdarbību tūrisma jomā bijusi jau sen, jo pašam projekta iesniedzējam ļoti patīk atpūta dabā un viņš saredz tūrismu kā ļoti perspektīvu nišu, īpaši šī projekta idejas kontekstā.

Projekta īstermiņa mērķis ir sasniegts  – eko kempinga izveide 2020. gadā Daugavas lokos, uzsākot uzņēmējdarbību Daugavpils novadā. Tādējādi, tika izveidota jauna tūrisma vieta – 10 eko kempingi ar mājiņām un pirti, atpūtas zona, kemperu vieta, telšu vieta, pārtikas bloks, grila un ugunskura vietas, bērnu laukums un aktīvā sporta laukums, tiks labiekārtota teritorija ar soliņiem, pastaigas taku, automašīnas stāvvietu u.c. Kempinga mājiņās ir ierīkotas tikai LED apgaismojums, ir paredzēta vieta atkritumu šķirošanai, izmantoti dabiski materiāli apbūvē, kempinga teritorijā ir aizliegta skaļa mūzika un citi trokšņi.

Projekta ilgtermiņa mērķis ir teritorijas labiekārtošana un tūristu uzņemšana, pakāpeniski pilnveidojot un attīstot eko kempinga infrastruktūru atbilstoši augstākajiem standartiem, tajā pašā laikā saglabājot “zaļo ideju”. Projekta iesniedzējs ieplānojis maksimāli fokusēties uz “eko” tēmu projekta īstenošanā, jo to veicina ne tikai atrašanās vieta pie Daugavas un pie vēsturiski un kultūras saglabāsašanai svarīgas vietas Slutišķiem, bet arī iesniedzēja personīgā vēlme veidot sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību.

Projekta kopējās izmaksas ir 91281.46 EUR, projekta publiskais  finansējums 52807.46 EUR

Vairāk informācijas var atrast šeit: https://daugavaslokos.lv/