Kopienu sadarbības pasākums „Uz robežas”

Publicēts : 05.novembris.2020

Projekta “Latgale.Sēlija Latvija” ietvaors jau notikusas 5 kopienu tikšanās Skrudalienā, Červonkā, Demenē, Medumos un Berķenelē. Tuvojas projekta noslēgums ar skaistu pasākumu Kaldabruņas skolā (Rubenes pagasts, Jēkabpils novads).

Kopienu sadarbības pasākums “Uz robežas” programma: Novembra_pasakums

Pasākuma apmeklētājiem, kuri uz pasākumu būs piemirsuši paņemt līdzi savas maskas, tās tiks nodrošinātas uz vietas, tāpat tiks nodrošināti roku dezinfekcijas līdzekļi un telpu pastiprināta vēdināšana (tāpēc ģērbieties silti). Telpu ietilpība/kapacitāte pieļauj pasākuma norisi, ievērojot šobrīd spēkā esošo drošības pasākumus COVID-19 pandēmijas ierobežošanai.

Protams, apmeklētājiem jārēķinās, ka pasākuma norisē būs jāuzturas fiksētās, personalizētās sēdvietās, taču tas nebūt neizslēdz kopienu sadarbību un savstarpēju pieredzes apmaiņu.

Sargāsim sevi un viens otru, lai būtu veseli un drošībā!

Bet – īsumā par mūziķi, kas mūs priecēs pasākuma laikā:

Lauma Kazaka ir komponiste un dziedātāja. Absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot bakalaura un maģistra grādu, pašreiz studē doktorantūrā. Studējot pie komponistiem Ērika Ešenvalda un Selgas Mences, Lauma strauji virzās profesionālā izaugsmē gan kā komponiste, gan dziesmu tekstu autore. Jau pašreiz Lauma aktīvi raksta pasūtījuma darbus: kora dziesmas, populāro mūziku, mūziklus, teātra mūziku, mūziku orķestriem un koriem.

Līdzšinējie realizētie Laumas oriģinālmūzikas projekti iekļauj kormūzikas opusa pirmatskaņojumu sadarbībā ar diriģentu Māri Sirmo un Valsts Akadēmisko kori “Latvija” (2020), godalgu kordziesmu konkursā Kas mēs bijām, būsim, esam (2019), kormūzikas opusa pirmatskaņojumu sadarbībā ar JVLMA jaukto kori laikmetīgās mūzikas festivālā deciBels (2019), Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītas kora dziesmas pirmatskaņojumu Vācijā (2019), māksliniecei Edītei Pauls-Vīgnerei veltītu oriģinālmūzikas koncertprogrammu sadarbībā ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju mākslinieces personālizstādē Kafijas kantāte (2020).

Lauma papildus strādā kā pedagogs mūzikas skolā Muzikālā darbīca, pasniedzot ģitāras spēli, un ir līdzveidotāja Solfeg.io – inovatīvai mūzikas mācību aplikācijai bērniem un jauniešiem.

Projekta “Latgale. Sēlija. Latvija. ” īstenošanu atbalsta British Council pārstāvniecība Latvijā “People to People Engagement” programmas ietvaros. Vairāk par British Council darbību Latvijā meklē www.britishcouncil.lv