TURPINĀS ESOŠO UN TOPOŠO KOPIENU LĪDERU MĀCĪBAS UN DARBS PIE INICIATĪVĀM LATGALĒ

Publicēts : 15.septembris.2020
  1. gada septembra nogalē biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” (DNVOAC) sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā uzsāks otro tiešsaistes mācību norisi esošajiem un topošajiem kopienu līderiem Latgales reģionā, pēc tam sniedzot iespēju piedalīties iniciatīvu konkursā un saņemt finansējumu savu ideju īstenošanai.

 Tiešsaistes mācības norisināsies 2020. gada 28.–29. septembrī un 1.–2. oktobrī katru dienu no plkst. 14:00 līdz 16:00. Tās palīdzēs dalībniekiem saskatīt dažādību kā būtisku resursu un vērtību kopienas attīstībai un atpazīt esošos izaicinājumus kopienā, kā arī rast tiem ilgtspējīgus risinājumus. Pieteikšanās tām ir līdz 2020. gada 21. septembrim, aizpildot pieteikuma formu šeit: http://bit.ly/DarbigasKopienasLatgale Apstiprinātajiem dalībniekiem tiks nosūtīta informācija, kā pieslēgties mācībām tiešsaistē un pirms tām notiks sagatavošanās nodarbība par tiešsaistes rīku lietošanu, tādēļ nav nepieciešamas iepriekšējas zināšanas vai pieredze tiešsaistes apmācībās.

Kā atzīst Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerības “Kaimiņi” koordinatore Inga Krekele, kura bija pirmo tiešsaistes mācību dalībniece: “Tiešsaistes mācības bija iedvesmas avots un lika atcerēties par to, cik svarīga ir sadarbība. Tā bija iespēja divas stundas dienā būt aizrautīgu un ieinteresētu cilvēku sabiedrībā, tādējādi arī atrodot sadarbības partnerus citām aktivitātēm, īstenojamām kaut vai tikai tiešsaistē. Tas vēlreiz lika arī saprast, ka kopā ir spēks, un tā mēs varam daudz paveikt.”

  1. gada 16. oktobrī Rēzeknē tiks organizēts Kopienu forums, kurā tiksies abu tiešsaistes mācību ciklu dalībnieki, apstiprināto projektu īstenotāji un citi interesenti. Tiem Latgales vēstniecībā GORS notiekošajā pasākumā būs iespējā dalīties savā pieredzē un kopīgi strādāt pie idejām jaunām iniciatīvām, kas mudinātu uz starpkopienu sadarbību, sadarbības veicināšanu ar dažādām iedzīvotāju grupām kopīga mērķa labā, kā arī radītu risinājumus COVID-19 radītajām problēmām. Pēc foruma, līdz pat oktobra beigām tiešsaistes mācību dalībniekiem būs iespēja strādāt pie savu projektu pieteikumiem izstrādes kopienu iniciatīvu konkursam. To iniciatīvas varēs īstenot no šī gada novembra vidus.

Tiešsaistes mācībās, kas norisinājās 2020. gada jūlijā, 69 dalībnieki saņēma Dienvidlatgales NVO atbalsta centra un British Council pārstāvniecības Latvijā apliecinājumus par veiksmīgu dalību tajās. Pirmajā ierobežotas atlases kopienu iniciatīvu konkursā tika iesniegti 26 NVO projektu pieteikumi no Latgales reģiona 10 pašvaldību teritorijām, savām iniciatīvām prasot vairāk nekā 67 tūkstošus eiro. Konkursā tika apstiprināti 6 pieteikumi, to realizācijai piešķirot 14 400,08 eiro. Finansējuma ieguvēji bija biedrība “Galēnu kultūrvēstures biedrība” (Riebiņu novads), Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”, biedrība “Solis izaugsmē” (Daugavpils pilsēta), biedrība “Nīdermuižas draudze” (Preiļu novads), Rēzeknes reģiona lauku sieviešu biedrība “Sidrabrasa” un Multikultūras integrācijas centrs “Varavīksnes laiva” no Krāslavas novada.

 Dienvidlatgales NVO atbalsta centra īstenotais projekts “Darbīgās kopienas Latgalē 2020-2021” tapis sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā “People to People Cultural Engagement” programmas ietvaros.

 Vairāk par British Council darbību Latvijā meklē www.britishcouncil.lv

 Uzzini vairāk par DNVOAC aktivitātēm šeit: www.facebook.com/DNVOAC

 Informācijai:

Projekta vadītājs Oskars Zuģickis

oskars@nvoc.lv

26565858

www.nvoc.lv