ZS ” Vetiņi” realizēja projektu “MOBILĀ VETERINĀRĀ KLĪNIKA-LABORATORIJA”

ZS ” Vetiņi” izveidots 2018.gada. ZS Vetiņi specializācija ir atgremotāju dzīvnieku veterinārmedicīnas pakalpojumi – ganāmpulku dzīvnieku slimību profilakse, veselības uzraudzība, ķirurģisku operāciju veikšana, slimo dzīvnieku primārā diagnostika un ārstēšana. Uzņēmums sniedz atbalstu zemnieku saimniecībām/ ganāmpulku īpašniekiem, ar savām mūsdienīgām zināšanām un prasmēm palīdzot uzturēt dzīvnieku veselību, ciltsdarbu, labturību un konsekventu pieeju veterinārām problēmām.

Projekts MOBILĀ VETERINĀRĀ KLĪNIKA-LABORATORIJA (projekta Nr. 19-03-AL28-A019.2104-000011) tika realizets 2020.gada sākumā. Projektā rezultātā tika izveidota mobilā veterinārā vienība, kas nodrošina dzīvnieku veterināro aprūpi, manipulācijas un diagnostiku izbraukumā – klientu dzīvnieku novietnēs uz vietas. Tika iegādāta specializēta automašīna ar aprīkojumu diagnostikai (mikroskops, portatīvs ultrasonogrāfs, pHmetrs, autoklāvs), ka arī šautriņu projektors veterināro zaļu ievadei dzīvniekiem no attāluma.  Projektu realizē Z/S Vetiņi – sertificēta veterinārārsta Andreja Elksniņa prakses uzņēmums.

Projekts tika īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākumā „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” un pamatojoties uz biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” izstrādātās sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju 2015.—2020. gadam ietvaros.

Kopējais projekta finansējums sastāda 46910.17 EUR, no kuriem 32837.12 EUR Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai  finansējums.