Aicinām nogaršot Dvietes mājas saldējumu!

Atis Stapkevičs 2019. gadā realizēja projektu “Ozolāju saldējums” (projekta Nr. 18-03-AL28-A019.2101-000010) ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansētā atklātā konkursa Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam ietvaros, tādējādi tika radīta lielāka pievienotā vērtība savai saražotajai lauksaimniecības produkcijai.

Ar projekta līdzfinansējuma palīdzību tika iegādāta saldējuma mašīna, saldējuma lāde un tika uzbūvēts namiņš – saldējuma ražošanai un realizācijai.

Pieturoties pie domas gatavot saldējumu no dabīgām izejvielām, saimnieks izmanto tikai savā piemājas saimniecībā saražoto pienu, gan pašu pagalmā audzētas ogas un meža veltes. Pats Atis stāstā ka, rada arī īpašu saldējumu kā veselības eliksīru, izmantojot vietējo dārgumu – plūškoka ogas. Savukārt saldējums ar rozīnēm apvīts ar stāstu par selekcionāru P. Sukatnieku, kuru var nobaudīt atjaunotajā vīnogu selekcionāra centrā. Šis saldējums tika gatavots no svaiga, īsta augstas kvalitātes lauku piena.

“Svarīgākais garšas baudīšana vistīrākā gaisā, harmoniskajā Dvietes palienē ”

Nākotnē Atis plāno ražot ne tikai saldējumu, bet arī kādu biezpiena izstrādājumu. Ka arī plāno ar savu produkciju piedalīties gadatirgos un izbraukuma tirdzniecībā vietas. Tūristi, kuri apmeklē Ilūkstes novadu, varēs apmeklēt saimniecību un apskatīties kā top saldējums vasaras periodā.