“Kontrastu terapijas” apmācības, 14. un 15.februārī, Gulbenes novadā

Publicēts : 18.februāris.2020

Turpinot apmācību ciklu “Kontrastu terapija”, šī gada 14. un 15.februārī atpūtas kompleksā “Dīķsalas”, Gulbenes novadā, notika apmācības par kontrastu terapiju, kuras tika organizētas LEADER starpvalstu sadarbības projekta „Dabas spēks un pirts tradīcijas – sev, ģimenei un biznesam!” (proj.nr.18-00-A019.333-000006) ietvaros. Apmācībās piedalījās dalībnieki no biedrības Lauku partnerība “Lielupe”, Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerības “Kaimiņi”, biedrības “SATEKA” teritorijas, Lietuvas un Igaunijas.

Apmācības vadīja Māris Žunda – Vima Hofa (Wim Hof) metodes treneris Baltijā, Rūdīšanās skolas dibinātājs, Aukstummīļu kustības vadītājs, fiziskās sagatavotības treneris un pirtnieks.

Divu dienu garumā notika gan teorētiskas, gan praktiskas nodarbības.  Dalībnieki mācījās par koncentrēšanās, elpošanas un fiziskajiem paņēmieniem, ko izmanto Vima Hofa (Wim Hof) metode. Izmantojot šo metodi, kas vērsta uz ķermeņa apzinātu kontroli, tiek iegūta labāka kontrole par savu ķermeni un nervu sistēmu. Tāpat šādā veidā tiek ietekmēta un aktivizēta imūnsistēma, novērsti iekaisuma procesi, slimošana un uzlabota asins cirkulācija ķermenī. Pēc izaicinājuma devas, praktiskajā nodarbībā, dalībnieki mērcējās ledus aukstā ūdenī, tādējādi ikviens varēja uz savas ādas izjust, ka katra spējas ir lielākas nekā prāts ir pieņēmis.

Apmācību vadītājs sniedza teorētiskas zināšanas un praktiskus piemērus par elpošanu, prātu un līdzsvaru. Elpošana ir vienkāršākais veids, kā ietekmēt veģetatīvo nervu sistēmu, lai kontrolētu un aktivizētu imūnsistēmu. Ar katru elpas vilcienu, ko cilvēks ieelpo, tas ietekmē ķīmiskos un fizioloģiskos procesus organismā. Prāta treniņš un koncentrēšanās vingrinājumi ir būtiski domāšanai, darīšanai un sasniegumiem.

Pēc apmācībām dalībnieki atzina, ka viņiem ir radusies jauna attieksme pret aukstumu. Tika iegūtas vērtīgas zināšanas, piemēram, ka nervu sistēmu var trenēt caur elpošanas vingrinājumiem un pirts kontrasti caur karstumu un aukstumu uzlabo cilvēku imūnsistēmu, fizisko un mentālo veselību kopumā.

Nākamās apmācības “Kontrastu terapijā” notiks 11. un 12.martā Igaunijā.