Tiešraidē notiks Sēlijas nevalstisko organizāciju forums

Publicēts : 20.oktobris.2021

Iepriekš 22. oktobrī Viesītē plānotais Sēlijas Nevalstisko organizāciju forums notiks tiešraidē. Dienas gaitā tiks pārrunātas pilsoniskās sabiedrības iespējas iesaistīties pašvaldību darbā un savas vietas dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Tuvojoties projekta „Kopienas izaugsmes katalizators. Identitāte.” noslēgumam, kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas” un biedrība “Ūdenszīmes” aicina uz Sēlijas nevalstisko organizāciju forumu tiešraidē.

Projekta vadītāja Ieva Jātniece novērtē paveikto darbu Sēlijas identitātes stiprināšanā: “Ar dažādām projekta aktivitātēm esam veicinājuši katras mazās apdzīvotās vietas piederības apziņu gan lokālā mērogā, gan Sēlijai kopumā. Bet īpašs prieks un lepnums ir par Sēlijas austrumiem – esam apzinājuši nevalstiskā sektora un kopienu resursus Medumos, Červonkā, Silenē un citviet Augšdaugavas novadā. Tagad arvien biežāk arī no viņiem izskan “Jā, mēs arī esam Sēlijā!””

Dienas vidū forumā notiks paneļdiskusija, kurā aicināti piedalīties visu Sēlijas pašvaldību pārstāvji no Aizkraukles, Jēkabpils, Augšdaugavas un Krāslavas novada, kā arī reģiona nevalstisko organizāciju resursu centra vadītāji. Diskusijas laikā tiks meklēti risinājumi, kā pilsoniskā sabiedrība un nevalstiskās organizācijas var iesaistīties pašvaldības procesos un veicināt savas lokālās vietas izaugsmi.

Savā praktiskajā pieredzē ar vietas attīstību dalīsies Svetlana Smirnova no Augšdaugavas novada Kalkūniem, kas veido kultūrvietu “Augustplatz”. Bet par darbu ar kopienu un tās sociālo jautājumu risināšanu pastāstīs biedrības “Ritten” un Rites kopienas aktīviste Kristīne Verečinska no Jēkabpils novada Rites pagasta.

Forumu iespējams skatīties tiešraidē sociālā tīkla YouTube “Sēlijas salu” kontā vai sociālā tīkla Facebook lapā “Sēlijas salas”. Forumā laikā skatītāji aicināti izteikties, rakstot savus jautājumus vai secinājumus tiešraides sarunu logā.

Sēlijas nevalstisko organizāciju forumu organizē vadošā Sēlijas salu nevalstiskā organizācija “Ūdenszīmes” projekta “Kopienas izaugsmes katalizators. Identitāte” ietvaros. Tā norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekts „Kopienas izaugsmes katalizators. Identitāte.” tiek īstenots Sēlijas vēsturiskās zemes teritorijā no 2021.gada 1. janvāra līdz 20. novembrim.

Sēlijas nevalstisko organizāciju foruma programma:

9.30 Dalībnieku pieslēgšanās

10.00 Dienas programma un tehniskā informācija

10.10 Atklāšanas uzruna

Latvijas Republikas Saeimas pārstāvja uzruna

Latvijas Republikas Kultūras Ministrijas pārstāvja uzruna

10.40 Vilis Brūveris (TUESI.LV). Publiskā sektora un pilsoniskās sabiedrības sinerģija

11.30 Starpbrīdis 10 minūtes

11.40 Sallija Kļavkalne, Elizabete Pavlovska (Fonds “Viegli”). Kopiena un personība

veido kultūrtelpu

12.20 Paneļdiskusija: NVO loma un iespējas pašvaldību darbā? Piedalās Aizkraukles, Jēkabpils, Augšdaugavas, Krāslavas novada pašvaldības pārstāvji un NVO resursu centru pārstāvji.

13.00 Pusdienlaiks 40 minūtes

13.40 Veiksmes stāsts: “Augustplatz” Kalkūnos.

13.50 Veiksmes stāsts: Rites kopiena.

14.00 Sēlijas kopienu karte

14.15 Starpbrīdis 10 minūtes

14.25 Kopienu identitātes zīmju pasniegšana

15.25 Ceļavārdi no Sabiedrības Integrācijas fonda

15.35 Dienas kopsavilkums 

PUBLICITĀTES ATTĒLI 

1. Kultūrvieta “Augustplatz” Kalkūnos. Foto: Sēlijas salas.

2.;3. Tiešraides afišas. Sēlijas salas.

Informāciju sagatavoja: Jānis Dzimtais
kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas”
sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists
info@selija.com


FACEBOOK: Sēlijas salas
YOUTUBE: Sēlijas salas
INSTAGRAM: @selijas.salas
#sēlijassalas