ZS “Manturi” pabeidza projekta īstenošanu

ZS Zemnieku saimniecība “MANTURI” īstenojusi projektu “Tūrisma pakalpojuma pilnveidošana, izveidojot atpūtas māju“. Projekts tika finansēts no vietējās rīcības grupas biedrības „Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” virzītās vietējās attīstības stratēģijas 2015.—2020. gadam izsludinātajā projektu pieteikumu 5. kārtā.

Projekta mērķis – jauna naktsmītnes piedāvājuma radīšana atpūtas vietā „Manturi”, atjaunojot koka atpūtas māju un paplašinot tūrisma piedāvājumu lauku atpūtas cienītājiem.

Projekta realizācijas rezultātā tika renovēta koka atpūtas māja un aprīkota ar nepieciešamo aprīkojumu, mēbelēm. Atpūtas māja ir vienstāvu ēka, kurā tika izveidota virtuve, tualete, vannas istaba ar duškabīni, halle – viesistaba un 2 viesu istabas, kas ir paredzētas 4 – 8 atpūtnieku izmitināšanai vienlaicīgi. Atpūtas mājas sienas un grīdas tika nosiltinātas, tādējādi pielāgojot jauno nakšņošanas vietu izmantošanai arī rudens un pavasara mēnešos. Projekta ietvaros tika iegādātas arī atpūtas mājai nepieciešamās mēbeles.

Uzreiz pēc projekta realizācijas, pirmie tūristi ciemojās pie mums jaunā renovētā koka mājā. Neskatoties uz to, ka pašlaik tūrisms cieš lielu kritumu, tomēr ceram arī šogad  uz vietēju Latvijas tūristu aktivitāti.