Zs “Senči” turpina attīstīt savu koka amatniecības piemājas darbnīcu

2017. gadā realizējot projektu “Pamatlīdzekļu iegāde vietējās dabas vērtībās balstītas uzņēmējdarbības uzsākšanai Pilskalnes pagasta “Senčos”” tika uzsākta ZS “Senči” koka apstrādes nozares darbība ar mērķi izveidot Ilūkstes novadā un Latgalē nebijušu tūrisma un ražošanas pakalpojuma apvienojumu, kura centrālais elements ir koks, kā vietējais resurss un vērtība.

2019. gada ZS Senči turpina attīstīt savu koka amatniecības piemājas darbnīcu un īstenoja  Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansētā atklātā konkursa Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam projektu Nr. 19-03-AL28-A019.2104-000010 ”ZS “Senči” koka dizaina darbnīcas attīstība”.

Ar projekta līdzfinansējuma palīdzību iegādājās kokapstrādes darbgaldus (zāģus, ēveles, slīpmašīnas) ātrākai, vienkāršākai un precīzākai zāģmateriālu pirmapstrādei un finiša apstrādei. Pašlaik notiek aparātu apgūšanas process un darbnīcas labiekārtošanas un remontu darbi. Zs “Senči” īpasnieks, cer ar jauno vasaras sezonu iepriecināt esošos un jaunos klientus ar saviem koka darinājumiem!

  

Aivars Žurila savā facebook mājas lapā:” Katra jauna koku suga – jauna pieredze. Melnalksnis. Pēc krāsu bagātības lieku vienā rangā ar gobu. Koksnes struktūras ziņā gan līderi paliek nemainīgi – ozols un goba.”