IK Višķezers saimniece ir īstenojusi projektu “Turpinājums vasarai – viesu mājas pārbūve”

IK Višķezers saimniece Inese Jakobsone ir īstenojusi ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansētā atklātā konkursa Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam projektu “Turpinājums vasarai – viesu mājas pārbūve” (projekta Nr. 17-03-AL28-A019.2101-000004).

Projekta ietvaros tika pārbūvēta virtuve par ēdamtelpu (viesību zāli) 50 personām un klāt piebūvēta jaunbūve ar virtuvi un palīgtelpām (sanitārais mezgls, kurtuve) kā arī  mansarda stāvā tika ierīkotas guļvietas (iegādātas 10 vienvietīgas koka gultas ar atsperu matračiem). Uz ēkas tika uzstādīts saules sistēmas kolektors. Saražotā saules enerģija tiks izmantota ūdens sildīšanai un ēkas apkurināšanai. Tādējādi, gan atspoguļojot projekta nosaukumā “turpinājums vasarai” gan projekta rezultātā ir iespēja pagarināt tūrisma sezonu, piedāvājot ēdināšanas pakalpojumus un naktsmītnes jebkurā gadalaikā. Līdz ar to palielināsies viesu skaits, gan arī ienākumi no naktsmītnes un ēdināšanas pakalpojumiem.

IK Višķezers saimniece Inese Jakobsone piekrīt izteicienam, ka ” Pastāvēs, kurš mainīsies ”, un strādājot tūrisma pakalpojumu sniegšanas sfērā , tas ir labi redzams, ka mainās valstis no kurienes ierodas tūristi , gan viņu vēlmes. Tādēļ arī ir jāieklausās viesu izteiktajās vēlmēs un jācenšas tās izpildīt.