BDR Jāšanas sporta klubs “Gaita” īstenojusi projektu (Nr.17-03-AL28-A019.2201-000038) „Veselīgs dzīvesveids – tas ir stilīgi!”

Biedrība Jāšanas sporta klubs ,,GAITA,, dibināta 2004. gadā. Biedrība aktīvi nodarbojas ar jāšanas sportu kā brīvā laika un veselīga dzīvesveida popularizēšanu bērnu, jauniešu un amatieru vidū, kā arī biedrība organizē un vada attīstošās nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Projekta mērķis ir iegādaties jauno šķēršļu komplektu, vieglās automašīnas piekabi, kā arī ierīkot moduļu mājiņu-ģērbtuvi.

Projekta realizācijas rezultātā tika iegādāta moduļu mājiņa – ģērbtuve ar labierīcībām, tādējādi tika nodrošināta bērniem, jauniešiem un amatieriem iespēja pirms treniņnodarbības siltumā un sausumā pārģērbties no ikdienas drēbēm uz treniņnodarbības drēbēm. Iegādājoties šķēršļu komplektu un vieglās automašīnas piekabi tika nodrošināta iespēja rīkot  ne tikai regulāras treniņnodarbības pašiem savā laukumā, bet arī ļauj rīkot oficiālas sacensības, tādējādi dodot pievienoto vērtību novadam.

Novada iedzīvotājiem ir patiess prieks ka ir iespēja kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku un pavadīt to svaigā gaisā, aktīvi nodarbojoties ar sporta veidu, kurā var iesaistīt jebkuru sabiedrības locekli.

Projekts tika īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākumā „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” un pamatojoties uz biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” izstrādātās sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju 2015.—2020. gadam ietvaros.