6. oktobrī Kaldabruņas skolā DIENA domām un darbībai

Publicēts : 26.septembris.2017

Augšzemes lauku NVO apvienība aicina uz DIENU domām un darbībai, kas notiks piektdien, 6. oktobrī Kaldabruņas skolā.

 

Norises plāns:

No plkst. 10.30  – ierašanās, rīta kafija.

Plkst. 11.00 – Pļavas muzeja zālē gleznotājas, Daugavpils universitātes glezniecības pasniedzējas Ingūnas Liepas gleznu izstādes atklāšana. Ievadlekcija “Kā atrast un attīstīt ideju”.

Plkst. 11.40 – Darba grupas:

Vārda grupa. Grupā tiek aicināti piedalīties NVO pārstāvji, kas izstrādā/plāno izstrādāt projektu pieteikumus, ziedojumu piesaistes, organizācijas vai vietas atpazīstamības kampaņas. Vārda grupas uzdevums – izveidot konceptu oriģinālam projektam/kampaņai, kas ir realizējama praksē un atspoguļo Jēkabpils novada specifiskās vērtības. Grupu vada Ieva Jātniece un Liene Linarte.

Roku  grupa. Grupā aicināti piedalīties ar rokdarbiem/ amatniecību saistīto NVO pārstāvji. Mākslas grupas uzdevums – izmantojot esošos materiālus, izveidot vismaz vienu kādas konkrētas biedrības/apdzīvotas vietas simbolu, kas izmantojams reklāmā, prezentācijas priekšmetu izstrādē. Grupu vada Ingūna Liepa,  Solvita Kukle un Ingrīda Dektjarova.

 Garšas grupa. Grupā aicināti piedalīties senioru organizāciju, interešu grupu pārstāvji, kas saistīti ar tradicionālā kulinārā mantojuma saglabāšanu, kā arī tie pasākuma apmeklētāji, kas vēlas tikai satikties un apmainīties ar pieredzi. Šīs grupas uzdevums ir – no pieejamajiem produktiem sagatavot atraktīvu un garšīgu kafijas pauzi. Grupu vada Indra Zvirgzdiņa un Inga Dāboliņa.

Plkst. 12.40 – Darba grupu prezentācijas, kafijas pauze, semināra kopsavilkums.

Plkst. 14.00  – Haralda Sīmaņa koncertprogrammas „Es strauta malā slāpēs eju bojā”  norise  Červonkas luterāņu baznīcā.

Šīs programmas saturiskā saikne savieno divas Sēlijas dižgaru baznīcas: koncertprogramma ar Fransuā Vijona tekstiem ir komponēta pirms 25 gadiem Sunākstes, jeb Vecā Stendera baznīcā. Atskaņojums pēc gadsimta ceturkšņa paredzēts Raiņa, jeb Červonkas baznīcā. Skaņdarbu cikla radīšanas laikā Sunākstes baznīca bija izpostīta; līdzīgā stāvoklī šobrīd atrodas Červonkas baznīca. Koncerts simboliski savieno divas Sēlijai svarīgas sakrālās celtnes, modinot jaunai dzīvei arī Raiņa dievnamu.