“SIA KAZANOAVA” turpina attīstīt ražošanu Augšdaugavas novadā

Projekts “SIA “KAZANOVA” alkoholisko dzērienu ražošanas produktivitātes paaugstināšana” (projekta Nr. 20-03-AL28-A019.2104-000018) guva finansiālu atbalstu izsludinātajā projektu pieteikumu iesniegšanas 9. kārtā.

Uzsākot savu darbību 2018.gadā uzņēmums ražo 6 dažādu garšu brendijus no ābolu destilāta, kas kļuva pazīstams vietējā tirgū  ar zīmolu KAZANOVA MOONSHINE.

SIA “KAZANOVA” apvieno tradīcijas un tehnoloģijas vienā veselā. Brendiji tiek ražoti pēc uzņēmuma īpašnieka vecvectēva receptēm, tradicionālais Latgales reģiona alkoholiskais dzēriens – šmakovka.

Projekta ietvaros tika iegādāts alkoholisko dzērienu ražošanas aprīkojums, kas ļaus palielināt ražošanas apjomus un uzsākt vīna ražošanu. Tāpat alkoholisko dzērienu ražošanas procesam ir iegādātas nepieciešamās tvertnes un kannas, kurās saražotos dzērienus var uzglabāt. Iegādājoties modernas iekārtas, uzņēmums plāno nodrošināt eksportu, jo  kvalitatīvs aprīkojums dot iespēju konkurēt ar labākajiem.

Projekts tika īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākumā „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” un pamatojoties uz biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” izstrādātās sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju 2015.—2020. gadam ietvaros.