Drosme atvērt citas durvis

Publicēts : 13.septembris.2021

Šī gada 11.-12. septembrī jaunieši tikās divu dienu apmācībās “Atvērt citas durvis” par sevis pilnveidošanu un pilsonisko līdzdalību. Kopā pulcējās 15 dalībnieki no Krāslavas, Augšdaugavas un Preiļu novadiem, lai izprastu, kā mijiedarbojas motivācija darīt un darba rezultāts, cik sadarbības veidošanā ir svarīgas komunikācijas prasmes un kā katra iekšējie resursi un domāšanas veids ietekmē cilvēka lomu sabiedrībā.

Apmācības vadīja domāšanas vadīšanas eksperts Henric Johansson (no Norvēģijas) un neformālās izglītības un sadarbības trenere Ieva Johansson (no Latvijas). Lektori caur neformālās izglītības metodēm deva jauniešiem prasmes un zināšanas komunikācijā, motivācijā un sevis izzināšanā caur pilsoniskās līdzdalības un demokrātijas kultūras prizmu. Tādā veidā jauniešiem dažbrīd neintreresējošas, garlaicīgas lietas un notikumus pasniedzot aizrautīgi un atraktīvi.

Pasākuma noslēgumā jaunieši atzina, ka apmācības mainīja domas pašiem par sevi un ļāva ieskatīties savos komunikācijas veidos ar apkārtējiem cilvēkiem. Radās izpratne par to, ka komunikācija ir atslēga jebkurai sadarbības veidošanai vai iessaistei notikumos, lai kaut ko mainīt savā dzīves vietā.

Apmācības “Atvērt citas durvis” notika Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģu grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” projekta “Es Dienvidltagalē varu” ietvaros.  Projekts ilgs līdz 2022. gada septembim, tāpēc aktuālajai informācijai par projekta aktivitātēm var sekot biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība „Kaimiņi””, biedrības “Krāslavas rajona partnerība” un biedrības “Preiļu rajona partnerība” mājas lapās. Visas projekta aktivitātes notiek bezmaksas un tajās var piedalīties jebkurš lauku un pilsētas iedzīvotājs bez vecuma ierobežojumiem.

#AktivoIedzivotajuFonds#ActiveCitizensFund#EEAgrants#EEAgrantsLatvia#demokratijaskultura #esDienvidlatgalevaru