Atskats par semināru “Meža veltes skaistumam un labsajūtai”

Publicēts : 30.augusts.2021

Mežā sastopamas unikālas un neatkārtojamas veltes. Augi ir unikāli, vienreizēji un neatkārtojami. Tie ir kā mākslas darbi, ko iespējams nokopēt.
Un tādēļ Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi” organizēja  radošo meistarklasi,  kuras laikā, sajūtot augus un krāsu, dalībniecēm bija iespēja radīt savu augu nospiedumu šedevru, unikālu, neatkārtojamu un tikai vienā eksemplārā, radītu ar krāsām un augiem. Tika izmantotas gan nedaudz apnikušas linu kleitas, krekliņi, arī kāds mīļš apģērba gabals ar kleksiņu, ko nav iespējams izmazgāt, katru defektu dalībnieces centās  padarīt par efektu, mazliet radošuma, mazliet krāsas, mazliet augi un notika jaunā radīšana.
“Kad krāsa caur augiem pieskaras virsmai, tā uzzied un uzplaukst jaunā veidolā un priecē pašu un apkārtējos.”

Jaunās sajūtās  iedrošināja iegremdēties meistarkalses vadītāja profesionāla floriste no Aglonas Inta Reča. 

Savukārt pirtniece Dzintra Abarone ievadīja dalībnieces jaunu smaržu un sajūtu pasaule gatavojot pirts skrubīšus un sienot skaistas rudens pirts slotas. 

Meistarklase norisinājās starptautiskā sadarbības projekta Nr. 18-00-A019.333-000014 “Sēņu ceļš” ietvaros. Šī projekta aktivitātēs iesaistās Latvijas sadarbības partneri no biedrības “Lauku partnerība “ZIEMEĻGAUJA””, biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerības “Kaimiņi”” un biedrības “Ropažu Garkalnes partnerības”. Vadošais sadarbības partneris biedrība “SATEKA”.