Zaļais tirdziņš Bebrenē

Publicēts : 05.jūlijs.2021

3.jūlijā pie Bebrenē pie Dzirnavu dīķa notika “Zaļais tirdziņš”, kurā pirts mīļi varēja  sagatavoties jaukai sestdienas vakara pirtiņai.

Tirdziņā varēja  sastapt pirts lietu ražotājus, medus ražotājus,  augu izvilkumus, sermumus un citus labumus ko izmantot pirts procedūrai.

Paralēli tirdziņam dzirnavās varēja sekot līdzi tiešsaistes lekcijām “Dabas spēks”, kurā interesenti guva zināšanas par aktuālajiem augiem jūlijā un to pielietojumu. Masiere un pirtniece Inese Īle tiešsaistē izstāstīja visu par pirts ABC. Savukārt visu par pirts slotu siešanu un pēršanos gudrības pirtī iepazīt aicināja pirtniece Santa Matveja.

Topošie pirtnieki ar savām prasmēm uz zināšanām dalījās, piedāvājot apmeklētājiem “sauso pērienu”, bet dziedniece un reiki skolotāja Ināra Krūmiņa aicināja klātesošos uz muguras taisnošanas procedūru.

Zaļais tirdziņš tika organizēts projekta Nr. 18-00-A019.333-000006 „Dabas spēks un pirts tradīcijas – sev, ģimenei un biznesam!” un Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam pasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

Tirdziņš notika vienlaicīgi trīs vietās Latvijā: pie kafejnīcas “Zemnieka cienasts”, Jaunsvirlaukas pagastā Jelgavas novadā; Druvienas muižas parkā, Druvienā, Gulbenes novadā un Bebrenē, Bebrenes pagastā, Augšdaugavas novadā.