Ielūgums piedalīties 5. Latvijas Lauku kopienu parlamentā 16. – 18. jūnijā

Publicēts : 26.maijs.2021

Ielūdzam Jūs 16., 17. un 18. jūnijā piedalīties 5. Latvijas Lauku kopienu parlamentā – lielākajā diskusijā par lauku telpas attīstību, kas notiek reizi divos gados. Pulcēsies vairāki simti lauku attīstības entuziasti, pašvaldību, valsts pārvaldes un NVO pārstāvji, uzņēmēji, politikas veidotāji, akadēmiķi, aktīvisti, lauku attīstības profesionāļi un entuziasti, lai diskutētu un kopīgi rastu veiksmīgus risinājumus, kā arī jaunas iespējas lauku attīstībai.
Ieskats programmā

Trešdiena, 16. jūnijs

  • Kopienu parlamenta ieskaņas pēcpusdiena, iepazīstot jaunienācējus laukos caur radioviļņiem un izzinot 15 uzdrīkstēšanās pieredzes stāstus par to, kā kopienas veido un attīstītās kā Viedie ciemi. Tiks paziņoti konkursa Atpazīstamības zīme “Viedais ciems” rezultāti.

Ceturtdiena, 17. jūnijs

  • 5. Latvijas Lauku kopienu parlamenta atklāšana un ekspertu paneļdiskusija.
  • Piecas paralēlas darba grupas ar iedvesmas, labās prakses un unikāliem spēka stāstiem no visas Latvijas.
  • Trīspadsmit paralēlas darba grupu diskusijas ar ekspertu, pētnieku un pieredzējušu praktiķu piedalīšanos par dažādiem lauku attīstības izaicinājumiem.
  • Stāmerienas iepazīšana un Gulbenes novada vakara programmas baudīšana pils, baznīcas, šaursliežu bānīša un ezera krasta tuvumā.

Piektdiena, 18. jūnijs

  • Piecas paralēlas interaktīvās sarunas ar virtuālu ciemošanos pie Gulbenes novada aktīvajiem cilvēkiem.
  • Kopienu parlamenta noslēgums ar ziņojumu par nākamo 2 gadu prioritātēm un darba grupu rezultātiem.
  • Radošs pārsteigums no Gulbenes novada.
  • Stāmerienas iepazīšana ar pēcpusdienas programmu.

Lai arī Kopienu parlamenta norises būs pieejamas tiešsaistē, vēl aizvien rūpīgi sekojam līdzi epidemioloģiskajai situācijai un ceram, ka vismaz dažas aktivitātes varēs notikt arī klātienē, piemēram, pēcpusdienas izziņas diskusijas, pieredzes viesošanās vai diskusijas ārtelpā izveidotās grupu darba vietās. Pagaidām nevaram būt pārliecināti, ka iecere īstenosies, bet joprojām aicinām Jūs baudīt Kopienu parlamentu no Gulbenes novada: varat ierasties jau trešdien un tiešsaistes sarunām pieslēgties, piemēram, no viesu nama istabas ar skatu uz ezeru vai ziedošu pļavu.

Līdz 31. maijam esam atvēruši reģistrāciju klātienes aktivitātēm. Jau tagad zināms, ka ceturtdienas un piektdienas vakara aktivitātes, baudot fantastisko Stāmerienu, noteikti būs neaizmirstama pieredze pat gadījumā, ja arī jūnija vidū katra un kopīgās drošības dēļ citus dalībniekus varēsiet saskatīt tikai aiz nākamā ezera loka. Par to, vai atsevišķas darba grupas un noslēguma pasākums varēs notikt klātienē, ziņosim klātienes aktivitātēm reģistrētajiem dalībniekiem.

Detalizēta programma, pieteikuma anketa un cita informācija: parlaments.laukuforums.lv