Seminārs “Dabīgi ķermeņa kopšanas līdzekļi pirtī”, “Sezonālās dabas veltes pirts procedūrās.”

Publicēts : 02.septembris.2020

No 19.- 20. septembrim Gulbenes novadā norisināsies Leader starpvalstu sadarbības projekta “Dabas spēks un pirts tradīcijas – sev, ģimenei un biznesam” seminārs, kura tēmas šoreiz būs “Dabīgi ķermeņa kopšanas līdzekļi pirtī” un “Sezonālās dabas veltes pirts procedūrās.” Apmācības paredzētas dalībniekiem – pirtniekiem vai pirtī strādājošiem interesentiem ar priekšzināšanām. Semināra laikā dalībnieki iepazīties ar visiem tik zināmo tautas medicīnā izmantoto brīnumziedi – Evijas ziedi, tās vēsturi un to, kāpēc cauri laikam šī ziede arvien ir atrodama vai ikkatrā zāļu skapītī. Kopā ar Evijas ziedes izgatavotāju dalībnieki apgūs dabīgas pirts ziedes pagatavošanu, izmantošanai pirtī. Semināra otrā daļā dalībnieki kopā ar pirts meistariem Vilni Lejnieku un Ivitu Pučukani, kas darbojas koprades projektā “Pirts kā māksla”,  lūkosies dabā un kopīgi atradīs dabas veltes, kas izmantojamas pirts procedūrās. Kopā tiks gatavoti itin visām maņām lietojami un pirts procedūrās izmantojami elementi, ķermeņa maskas, grabuļi un smaržu kociņi un vēl daudz kas cits.

Apmācībām aicināti pieteikties interesenti no Jelgavas, Ozolnieku, Ilūkstes, Gulbenes un Daugavpils novadiem. Vietu skaits ierobežots. Dalība ir bezmaksas.

Apmācības programma: Programma-Latvija-19.-20.09.2020-LV.docx

Jelgavas un Ozolnieku novadu interesentu pieteikumu, kopā ar motivācijas aprakstu, kāpēc vēlaties piedalīties apmācībās gaidīsim līdz 10. septembrim uz e-pastu – inga.krekele@gmail.com